Header Image

Προσωπική Εξέλιξη

Η προσωπική εξέλιξη είναι μια διαδικασία που διαρκεί ολόκληρη τη ζωή μας και αυτό είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα της ζωής. Σκέψου πόσο αισιόδοξο είναι το ότι ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα όσο ζει να εξελίσσεται! Η προσωπική εξέλιξη είναι μια διαδικασία κατά την οποία ο άνθρωπος δουλεύει συνειδητά για την προσωπική του ανάπτυξη. Εξέλιξη είναι η συνεχής βελτίωση και η υπέρβαση όσων μας εμποδίζουν από το να ζούμε ευτυχισμένοι και με αρμονικές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους. 
Στόχος του ανθρώπου που εξελίσσεται είναι να αυξάνει την αυτοπεποίθηση του, να βρίσκει τρόπους να πετυχαίνει τους στόχους του, να αγαπάει ουσιαστικά τον εαυτό του ενώ μαθαίνει να διαχειρίζεται το άγχος και τους φόβους του.

Διαχείριση Άγχους
Είναι εκεί, λίγο ή πολύ το νιώθεις καθημερινά. Πολλές φορές σε κινητοποιεί για να πας μπροστά, σε ωθεί σε δράση. Τι γίνεται όμως όταν το άγχος αρχίζει να λειτουργεί εις βάρος σου; Όταν απορρυθμίζει τα «θέλω» σου, όταν σε μπλοκάρει αντί να σε ενεργοποιήσει, όταν υψώνεται σαν τείχος ανάμεσα σε σένα και τους άλλους, γεμίζοντάς σε με ανησυχία, νεύρα, ένταση; Υπάρχει τρόπος να το ελέγξεις και, γιατί όχι να το εξαλείψεις, επιτρέποντας στον εαυτό σου να ανθίσει. Είμαι εδώ για να σε καθοδηγήσω.

Διαχείριση Θυμού
«Ο σκοπός του θυμού είναι η γρήγορη και βίαιη εξάλειψη οποιουδήποτε εμποδίου» Alfred Adler
Όλοι οι άνθρωποι κάποιες φορές θυμώνουμε και μπορεί το συναίσθημα του θυμού να μας βοηθάει να προστατευτούμε από καταστάσεις που μας απειλούν. Ο θυμός επίσης μπορεί να μας κινητοποιήσει να βάλουμε υγιή όρια όταν νιώθουμε ότι κάποιος μας αντιμετωπίζει με έλλειψη σεβασμού. Όταν όμως θυμώνω συχνά ή έχω έντονα ξεσπάσματα, χρειάζεται να καταλάβω γιατί πραγματικά θυμώνω και τι προσπαθώ να πετύχω μέσα από τον θυμό μου. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο αντιδρώ με θυμό, δεν πετυχαίνω αυτό που θέλω. Οι άλλοι άνθρωποι φοβούνται, θυμώνουν και αυτοί, απομακρύνονται και δεν συνεργάζονται. Με καθοδήγηση μπορείς να μάθεις να διεκδικείς τις ανάγκες και τα δικαιώματά σου χωρίς να θυμώνεις και να οδηγείσαι σε ξεσπάσματα με αποτέλεσμα να χάνεις το δίκιο σου. 

Αύξηση αυτοπεποίθησης & αγάπη του εαυτού
Ο τρόπος που -οι περισσότεροι- μεγαλώσαμε, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, δεν μας βοήθησε να αποκτήσουμε θάρρος, αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Οι γονείς, οι δάσκαλοι και το περιβάλλον μας γενικότερα δεν ήξεραν πως να μας φέρονται ισότιμα, με υγιή όρια, σεβασμό και συγχρόνως να καλλιεργούν το θάρρος μας.  Το αποτέλεσμα είναι σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό πολλοί από εμάς να έχουμε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Τα λεγόμενα «κόμπλεξ» ανωτερότητας ή κατωτερότητας, ταλαιπωρούν τους ανθρώπους που δεν εκτιμούν και δεν σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους.  
Ο αποθαρρυμένος άνθρωπος δεν πιστεύει στον εαυτό του και στις ικανότητές του. Δεν νιώθει σίγουρος για τις αποφάσεις του, συχνά δεν μπορεί να μείνει σταθερός στους στόχους που θέτει. 
Οι ατομικές συνεδρίες και η συνεργασία μας, θα σε βοηθήσουν να μάθεις να αυτό-ενθαρρύνεσαι, να αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου, να έχεις υγιή όρια και να τα κρατάς, να μην περιμένεις έγκριση από τους άλλους. Θα μάθεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και να εξελίσσεσαι. Θα αποκτήσεις τα εργαλεία και τις γνώσεις ώστε να νιώθεις πλήρης και αυτάρκης ώστε να γίνεις υπεύθυνος του εαυτού σου. Είμαι εδώ για να σε καθοδηγήσω στο να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να μάθεις να αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου!

Εάν θέλεις να συζητήσουμε κάτι που σε απασχολεί, μπορείς να κανονίσεις μαζί μου μια Δωρεάν Online Εισαγωγική Συνεδρία 20 λεπτών.
back image logo
back image logo

Επικοινωνήστε μαζί μου

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας