Header Image

Μέρος Β: 3 τρόποι για να αυξήσεις την ψυχική αντοχή

Μέρος Β: 3 τρόποι για να αυξήσεις την ψυχική αντοχή
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Στο σημερινό βίντεο θα μιλήσουμε για 3 Στρατηγικές που βοηθούν να αυξήσεις την ψυχική σου αντοχή.

Χρειάζεται να κατανοήσουμε όλοι μας, ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς απρόβλεπτα και δυσκολίες. Αν είσαι ζωντανός, θα χρειαστεί να διαχειριστείς δυσκολίες και απρόβλεπτες καταστάσεις!

Η ζωή είναι ένα σχολείο στο οποίο προπονούμε την ψυχή και το μυαλό μας, γι αυτό είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα και τις δυσκολίες σαν ασκήσεις θάρρους και ενδυνάμωσης. Χρειάζεται να βλέπεις τις δυσκολίες σαν ευκαιρίες να εξασκήσεις την ψυχική σου αντοχή. Και να θυμάσαι πως κάθε φορά που ξεπερνάς μια δυσκολία, αυξάνεται η ψυχική αντοχή αλλά και το θάρρος σου!

Το βίντεο είναι βασισμένο σε έρευνες της καθηγήτριας ψυχολογίας Dr. Lucy Hone, η οποία έχει αφιερώσει χρόνια έρευνας γύρω από την ψυχική αντοχή και αναλύει τις 3 στρατηγικές που ενισχύουν την ψυχική ανθεκτικότητα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ίδια χρειάστηκε να βάλει σε εφαρμογή όλα όσα μελετούσε επί χρόνια, όταν ξαφνικά έχασε την 12χρονη κόρη της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Παρακολούθησε το βίντεο μέχρι το τέλος, η 3η στρατηγική αφορά μια ερώτηση που χρειάζεται όλοι να κάνουμε κάθε μέρα στον εαυτό μας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη ζωή με πολύ θετικό τρόπο!

Να ζεις με αρμονία!

 

back image logo